Artlover

En årskrönika för år 2017

Åså har ett år gått till ända och ett nytt står vid dörren. Det har varit ett händelselöst år som inte har varit sig likt.

Vid den här tiden 2017 sa jag upp mig från mitt arbete och sedan dess varit arbetslös mer eller mindre under året. Det har varit frustrerande och jobbigt att ha lämnat tryggheten bakom sig. Dels har jag fått anpassa mig till den situationen ekonomiskt. För det andra har jag inte kunnat införskatt det jag har velat ha.

Jag har prövat på att arbeta med liknande sysselsättning som jag har gjort tidigare. Men det har inte funkat så bra och som jag inte har trivts så bra med heller. Jag byggde upp mitt yrkesförarbevis (YKB) under våren för att lättare att få jobb. Jag fick jobb hos ett bemanningsföretag och fick pröva på lite chaufförsroller. Men det gick inget vidare. Jag tänkte om och började se mig om andra yrkeskategorier som passar mina intressen bättre. Jag sökte in på olika utbildningar och kom in på ett par stycken.

Jag kom in på en heltidsutbildning och som jag började på, en råchansning från min sida. Det började bra men jag fick avbryta studierna till slut. Orsak var att ekonomin inte tillät det samt att jag inte var helt motiverad och hade intresse för utbildningen. Jag mådde inte så bra heller efter avbrott av studierna efter har gått på den efter nästan en hel termin. Det var ingen hit. Men jag gav ej upp med den andra utbildningen som gick på ¾-fart och var på distans. Den passade mig bättre eftersom jag inte hade studiemedel och kunde försörja mig med jobb om jag hade det så att säga.

Detta år har jag inte kommit vidare någonstans. Det har varit ett skitår rent ut sagt. Men ändå inte riktigt. Jag har inte heller haft bil p.g.a. maskinfel och har inte kunnat åka någonstans. Det har varit ett kånkande med prylar och nödförnödigheter fram och tillbaka med kollektiva medel. Jobbigt! Det var först på hösten som jag lämnar in bilen för motorbyte efter att ha skaffat mig en renoverad maskin till bilen. Det djävligaste med det och annat som har gått sönder är att det har hänt när man inte hade jobb och pengar. Varför ska allt paja när man minst har?

När det gäller jobb så fick jag napp på ett som jag inte trodde på att det fanns. Det håller jag på än med sedan sju månader tillbaka, och arbetar med till och från hemifrån. Men det är inte så mycket man klarar sig helt på, mer eller mindre som extrainkomst. Det är bättre än ingenting.

För övrigt har 2017 inte bjudit på något roligt och spännande. Likväl som med studier har inte kreativiteten och motivationen varit på topp. Jag ser fram emot att det nya året blir annorlunda än vad det har varit under 2017.

bethhx60

My unruffled protrude:
http://isabelle.blogs.telrock.org

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress