Artlover

Köksprojekt, del 8
Köksprojektet har kommit till sin ände. Det är princip klart nu. Det som som ska kompetteras är en ny kombi kyl-och frysskåp samt en ny varvattenberedare och annat smått och gott. Nu när jag har spenderat en hel del i köksprojektet för i år vill jag vila med dessa ting och fixa resten ttill nästa år istället. Nu vill jag vill göra annat. Men huvudsaken är att det finns el, vatten och så man kan använda köket. Tills vidare har jag ett kyl och ett frysskåp till godo som fanns tidigare. Lämna gärna en kommentar vad ni tycker om projektet. Hade.
 
 
Äntligen är elinstallationen färdig i köket. Det blev ell uppehåll med bygget på grund av att elektrikern gick på semester innan jag kunde göra någonting färdigt i köket.  Här ser vi bland annat att häll och ugn är kopplade till eldosan i väggen längst in i skåpet. Ugnen är klar för att skjutas in i skåpet här.
 
 
Slutmontering av ugnen, som skruvas fast i inbyggnadsskåpet.
 
 
Allt fungerar...
 
...med vatten och...
 
...avlopp. Jag har ändrat avloppsrören lite efter denna bild togs, för att kunna komma åt vattenledningarna bättre. Vatten till blandare och diskmaskin är kopplade. Notera kontakterna på skåpsväggen. Den ena går till diskmaskinen och den andra som är ledig är avsedd till varmvattenberedaren, som kommer till vid ett senare tillfälle. Tills vidare får det bli kallvatten direkt från brunnen. Jag har även dragit nya avloppsrör under golvet. Ett jäkla jobb:-P.
 
Diskmaskinen är kopplad och klar för användning. Skönt att slippa diska för hand i fortsättningen :-)
 
Skåpen är klara med belysning mm.
 
 
...och hyllorna på motsatta sidan i köket är också klart.
 
 
Även fönstren är klara i köket. Här är matbordsfönstret. De har fått nya lister och är nymålade samt fått nya tätningsliser runt om.
 
 
De nya trösklarna är monterade på plats. Här är ena tröskeln sedd från hallen mot köket. Jag fick även kapa av dörrarna lite i nederkant för att golvet har höjts en bit sedan laminatgolvet kom på över originalgolvet.
 
 
Ja, sedan häll och ugn är installerat fick jag en spis över. Den är inte mer än ett år gammal och är till salu nu. En fin spis med glashäll som är 50 cm bred, perfekt för sommarstugan och små utrymmen samt kopplas till ett 400V-uttag.
 
En snygg detalj på design från den snygga köksblanderen från Grohe Start som är inköpt från Bauhaus.
 
 
Här nedan kommer bilder på det färdiga resultatet med bilder som jämförelse hur det såg ut förr innan renoveringen.
 
 
Så här blev det till slut. Det sägs att köket är husets hjärta och det kan jag hålla med om, när man fick bänkarna som en del i inredningen, i huset för övrigt. Det blev lufigare och rymligare samt enhetligare i köket trots sin litenhet. Jämför hur det såg ut innan med bilden nedan.
 
Som det såg ut innan renoveringen, ungefär från samma vinkel som ovan. Jag letade i gömmorna i mitt fotoarkiv och hittade gamla bilder på köket för att jämföra hur det det såg ut då med det nya. Vilken skillnad. Notera den fina lagningen med silvertejp i sockeln:-).
 
Här är motsatta sidan med skåp och hyllor, sedd från diskbänken.
 
Som det såg ut tidigare från samma vågg från föregående bild ovan. Tidigare hade vi kyl och frys samt tvättmaskin på rad där det nu finns skåp nu. Nästa år ska jag kosta på mig ett stående kombi kyl-och frys, som kommer stå ungefär under klockan på väggen.
 
 Photography ©Artlover/LH 2015
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Bauhaus, Köksprojekt, Inredning, Kök, Köksrenovering, Renovering, Design, Projekt, Ugn, häll
Anemonen Käringafällan

Wow säger jag vilket fint jobb du lagt ner här och så pietetsfullt det blev. Tänk så roligt det blir att laga mat här för det gör mycket hur det är arrangerat i ett kök. Stor skillnad från förr. Tummen upp här och tack för du visat projektet. Ha de gott och njut av ditt värv 👍🌷

Anemonen Käringafällan

Wow säger jag vilket fint jobb du lagt ner här och så pietetsfullt det blev. Tänk så roligt det blir att laga mat här för det gör mycket hur det är arrangerat i ett kök. Stor skillnad från förr. Tummen upp här och tack för du visat projektet. Ha de gott och njut av ditt värv 👍🌷

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress