Artlover

10 år sedan det hände
När jag var i Thailand förra året försökte jag finna spår efter tsunamins framfart på den plats jag var på efter 10 år tillbaka. Men det fanns ingenting kvar. Allt är som vanligt. Det mesta har läkt men minnerna består av de som var där då det hände. Men jag fann alla fall ett par motiv som påminner om naturkatastrofen för 10 sedan. Det var ett varningstorn som ska varna för tsunamin och en bild som har ett symboliskt värde, som naturen gör sig påmind om efter tsunamins framfart.
 
Ett av varningstornen längs kusten i Khao Lak. Det är det enda som påminner om tsunamikatastrofen sedan 2004, en varningsklocka efter katastrofen. Jag har hört att de inte fungerar tillräckligt. Det kan bli katastrofala följder om det händer igen.
 
När jag var där 2013 fanns det inga spår efter tsunamin. När jag tog den här bilden av en del av en trädstam på stranden i Khao Lak tänkte jag inte så mycket på det hade hänt för 10 år sedan. När man läser nyhetsrapporteringen om 10-årsdagen blir den här bilden en påtaglig påminnelse efter förödelsen, en påminnelse av naturen efter katastrofen.
 
 
Photo by Artlover/LH
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Tsunami, Thailand, Khao Lak, Tsunami 2004, Jordbävning, Naturkatastrof, Varningstorn,