Artlover

Bilmeket är klart

Här följer några bilder från mitt bilmek sedan ett par veckor tillbaka, en liten dokumentation. Höger bromsskiva blev tyvärr skadad sedan kolvarna i bromsoket kärvade, då bromsklossarna låg emot skivan när jag körde (ingen retur av bromsvätskan när bromsen släpptes). För att få normal bromsverkan på båda bakhjulen måste jag byta ut de två skivorna på samma axel, för att bilen ska gå igenom besiktningen. Här ser vi bytet av vänster bromsskiva. Bromsok och bromsslangar byttes ut i höstas av en bilverkstad, men inte skivorna.

 

Här håller jag på att skruva loss bromsoken. Bilden är tagen på mig med självutlösare.

 

Bromsskiva vänster är demonterad och handbromsbackarna är blottade. De gamla skivorna satt ordentligt fast och jag fick slå med hammare på trumman tills de lossnade. Notera att jag har hängt upp oket med en ståltråd (se bildens övre högra hörn). Jag gjorde detta för att slippa skruva av bromsrören och lufta bromssystemet.

 

De gamla skivorna, som nu ligger och skräpar i naturen.

 

De nya bromsskivorna är på plats och allt är rent och snyggt. I morgon ställs bilen på och till helgen ska jag provköra den innan jag beställer tid för besiktning. Hejhopp, nu blir det fototour med Volvon till olika platser i sommar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,