Artlover

Fototriss — Fult/Ugly
Vad är fult och hur uppfattas något som fult? Det beror på vem som betraktar dem och vilken kontext bilderna är placerade i. Något fult kan bli vackert i ett visst sammanghang eller eller att något vackert blir fult i en annan. Det är något som Helena filosoferar över i sitt tema i omgångens Fototriss som är "Fult". Allt beror på vem som betraktar bilden.
Jag har försökt förmedlat något som är fult utifrån två aspekter. Dels motiv-valet av en gammal rostig och ful traktor som inte är ett vackert objekt i sig. För det andra är komposition, vinklar, färg som jag inte är nöjd ifrån dessa bilder, även om de är redigerade för att se bra ut. Men å andra sidan kan fula objekt bli snygga och vackra på bild, beroende på hur man ser det, hur den är beskuren och vilket sammanhang det är placerat i osv. Vad anser du om dessa bilder? Är objektet fult eller är bilderna fula i sig eller tvärt om?


Photo by Artlover, LH


Fler "Fula" bilder finns att beskåda hos Helenas:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Bosse

Som jag skrev nyss på en annan blogg: bilderna är så snygga att det fula blev vackert. Om det nu verkligen är något fult? Dina funderingar omkring veckans tema är intressanta. Tyvärr hinner jag inte fördjupa mig i dem med kommentarer just nu.

Majsan

Fult?? Jag vet inte.. allt är smaksak.. Vackra bilder i alla fall..

Anni

hmmm jag tycker nog att både motiv och bilder var ganska fula den här gången ;-)

Marie Carpe Diem

Får man kalla nå´t fulvackert ;-) Ha en bra vecka.

Magdalena

Gammalt kan vara vackert samtidigt som det är fult:(

Anneli

OK...jag ska svara på dina frågor!Jag älskar rostiga saker...och traktorer som är fulla av rost är riktigt läckra! Men jag håller med lite om vinklarna här! Den mittersta bilden är svårt att få grepp om vad det är för något och det är kanske inte så bra (enligt mig)

Den översta är snyggt redigerad och har fina färger! Jag skulle dock viljat se lite mer av traktorn! Men å andra sidan vill jag inte ha något hus med så då kanske det är omöjligt! Den sista bilden är för tam i sin svartvithet. Jag skulle önska mera svärta och då skulle den höjas massor! Men på det stora hela så gillar jag bilderna! För rostiga traktorer tilltalar mig :O)))ha en fin måndag!

Tammy McChesneyey

I think you managed to make ugly look great - love those colors and textures you managed to bring out of the image! NICE!

AnnaKK

En lyckad triss på temat fult, tycker jag. Och visst beror det på betraktarens sätt att se och uppfatta, när man ska definiera något som fint eller fult.För egen del tycker jag att rostiga gamla maskiner av alla de slag är tilltalanade fotoobjekt, som verkligen kan bli vackra på bild - gärna i kombination med spännande vinklar och uppskruvad färgmättnad. :-)

Pialotta

Absolut kan fula ting bli så vackert på bild.. jag gillar verkligen dina bilder på fulhet rent fotomässigt:-)

Photos by Storm

Ruffiga detaljer på en gammal skräptraktor. Den andra bilden som fokuserar på rosten var snygg/Lis

whatthefuckdotcom

Gammla rostiga traktorer tycker jag är vackra och bild nr två har en fulsnygg charm och hade blivit en favorit om du hade dragit på skuggorna mer... jag gillar mörka bilder :)

ViDu

Fult!! Men bilderna platsar i trissen för några veckor sedan (rost).

Anna Hammar

Ja du har då helt rätt i ditt resonemang, det är mycket det hänger på vad som är eller blir fult och tvärtom. Jag tycker traktorn är söt jag.. tack för titten hos mig.

Jah Hollis

För det första misstänker jag att du ser dina bilder som en helhel eftersom de går från färg i den översta till 50/50 i mitten och sedan svartvitt i den sista. Snygg grepp som förstörs lite av att mittbilden är rätt intetsägande. Motivet kan väl knappast kallas vackert, men jag tycker ändå att den översta och den nedersta bilden är snygga och helheten ganska OK.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress