Artlover

Fototriss — Kraft
Kraft för tankarna till fysikens område och det är ett brett ämne. Vad är kraft och hur kan man visualisera det på ett bra sätt? först ska jag förklara de grundläggande aspekterna vad kraft är för något. Enligt Wikipedia är kraft ett begrepp för en abstraktion inom fysiken för att beskriva och förklara orsaken till förändringar i ett system som är i rörelse. Jag har tolkat kraft utifrån tre aspekter som finns inom fysikens område till denna fototriss.
Den första bilden har jag tagit fasta på en av de mest fundanmentala naturkrafterna inom fyslken dvs. gravitationskraften, där vattendroppen dras ned av jordens massa eller av dess tyngdkraft. I den andra bilden har jag tolkat kraft utifrån en annan betydelse. En gång i tiden utvanns kraft av energin från vinden för att dessa vingar skulle snurra på denna väderkvarn. I den tredje och sista bilden har jag tolkat hur man kan lagra energi i elektrokemisk form. Dessa batterier ger kraft att avfyra min externa blixt, Speedlight SB-800 till kameran. Det blev en uppsättning till för denna bild:-).
Till sist följde jag Helenas råd sedan förra gången genom att ta nya bilder till fototrissen, så det blir en "riktig" utmaning. Jag spenderade mycket tid och energi till dessa bilder för att få dem se ut som jag ville ha det, särskilt från bilderna ett och tre. Jag är inte riktigt nöjd med dem och får se det här som en övning och en utmaning för att kunna utveckla mig inom foto och bildredigering.Gravitationskraft


Vindkraft


Batterikraft

Photo by: © Artlover, LH 2009


Fler bildtolkningar på ordet kraft finns hos Helena på
 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Helena/Bildbloggerian & Fototriss

Jag tycker absolut att du kan känna dig nöjd med dina genomtänkta bilder! Den första och sista står ut lite extra och jag gillar verkligen droppbilden - färgen är jättesnygg och jag tycker om kornigheten i bilden, den känns nästan målad.Jag såg att du eftersökte mina kontakuppgifter för att lämna ett trissförslag, kul! Jag har skrivit min mailadress här nu så den bör vara synlig för dig. Annars hittar du även min adress ovanför kommentarsrutan i Fototriss när du lämnar en kommentar till ett inlägg.

kristallena

Jättefina bilder! Jag gillade den mittersta på väderkvarnen allra bäst!

mimmi

Det var några bra bilder till temat:) den först blir min favorit :D

ha en bra dag

AmandaA

Hej vilka snygga vinklar du har i veckans triss. Formen på dina kraftbilder varierar också. Bra triss. /Amanda

Ulrica

Nu är det tredje gången min kommentar bara försvinner innan jag hinner skicka den, grrr.

Den första bilden är grym. Jag gillar att den är lite grynig, det ger mig en suggestiv känsla. Den blålila färgen förstärker det. Jag gillar den verkligen. Den tredje bilden är stilren och kraftfull i all sin enkelhet. Väderkvarnsbilden är fotad i en läcker vinkel. Men tillsammans med de andra två tappar den lite. Tror den skulle vara starkare ensam. Jag är barnsligt förtjust i väderkvarnar så därför vurmar jag lite för den bilden, men de andra två är verkligen starka. Du kan verkligen vara nöjd.Hoppas nu denna kommer med... Ha det gott. Ses.

Bella

Den första bilden är mycket vacker. Både färgerna och sättet du redigerat den på!Kram!

Thorgun

Mmm, batterierna gillar jag, vanliga och ovanligt vackra, svart,rent vackra färger. och speglingar är ju aldrig fel, ler.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress