Artlover

Tröttsam rutin dag in och ut
Man föds, går i skola, jobbar, går i pension och sedan gå å dö. Man skapas för att involveras i ett strukturellt rutnät som man ska följa genom livet. Äta, sova, jobba och sedan gå å dö. Gå upp ur sängen, gå till jobbet och våndas och sedan hem för att äta och sova. När lönen väl kommer blir lyckan sällan långvarig. Allt ska betalas, hyra, räkningar, mat mm. Sedan finns det knappt av den disponibla inkomsten kvar och man får vända på varenda krona som är över till nästa lön. Så pågår det tills man går i pension och tron att man ska får det bättre då. Aldrig i livet blir det så. Det blir sämre. Jag vill inte vänta till pension för att bli fri från jobbet. Jag säger bara: Jag vill leva NU! Man vill ha något bättre samt att få utveckla sig och göra något kul under de 8 timmar om dagen på jobbet som är givande. Men så är det inte för mig tyvärr. Man söker också nytt jobb för att få en bättre tillvaro.. Men att få ett nytt jobb är likt som att spela på casino. Det finns ingen garanti i någonting. Jag tycker att det är meningslöst att söka jobb. Söker man jobb vill man få lite respons tillbaka.
Livet är som en schackbräda, ett rutnäs där var och en får lägga upp sin strategi för att lägga upp sin snåriga stig till framgång. Antingen är man insnärd i en trygghetsbubbla och leva efter det rutnät som har skapats eller så bryter man sig ur det och lever livet. Men det krävs en hel del av en då.
 
 
Jobbet som man har känns meningslöst och är bara en del av sitt livsuppehälle i tillvaron. Man får inte tillfälle för utveckling och bättre arbetsvillkor. Det är samma rutin in och ut, som vanligt. Ja, om man inte blir friställd eller sjukskriven och får leva på barkbröd resten av livet om man inte får ett nytt jobb. Man går där mer eller mindre som en robot där. När man väl kommer till jobbet så vill man hem igen. För det andra är man så trött och sliten och har ont i kroppen så man inte orkar ta i tu med saker som man egentligen vill göra under sin fritid. Jag har fått en radikal syn på arbete och arbetsliv samt vad det går ut på. Det är en otäck syn på arbetslivet som blivit ett paradigmskifte under sista tiden. Nu är det dags för ändring.
Nej, jag är trött på eländet. Jag vill bryta det vardagliga mönstret och göra det man verkligen vill göra samt att få vara produktiv utan av att  styras av andra krafter som utnyttjar en för deras vinnings skull. Jag vet att det inte finns några genvägar för att få det bättre, både själsligt eller ekonomiskt.. Det finns ett talessätt: Rom byggdes inte på en dag. Men staden blev blomstrande en dag när den stod färdig. Så länge staden byggdes så utvecklades den ekonomiskt och så vill man ha själv också.
Jag har vill och förändra något på sikt. Inte som nu som är utplanat, utan något som man kan påverka på sikt. Jag har ett mål att minska på mitt nuvarande arbete och tjäna pengar på något annat samt att få ytveckla mitt intresse mer.
 
Har man it-utrustning och bredband, så varför inte börja arbeta hemifrån? Utnyttja det som internet har? Man sitter framför datorn och surfar dag ut och in. Varför inte tjäna pengar på det när andra gör det? Man matas med reklam; kom å köp, kom å köp konserverad gröt och varför inte själv ta en del av gröten som säljs? Efter ha blivit smittad av vissa grupper och inlägg på fb har jag nu hakat på något som kallas Traffic marketing på nätet. Ja, ja säger en del, det är scam och du blir blåst på pengar mm. Det finns mycket skräp på nätet. Som allt annat finns det oseriösa aktörer på arbetsmarknaden också. Gör inte som jag gjorde. Ta kontakt med folk på olika commintys och grupper först innan du hoppar på. Jag var själv skeptisk till en början efter scamvarningar. Men efter ha gått med i grupper (i efterhand för min del) har jag fått en del relavant information om denna verksamhet. Jag startade min lilla business hos TM som ger en bra avkastning. Jag själv började med en smal budget för att kolla hur det går. Det rullar på och det växer varje dag, även när du ligger och sover. Istället för att jobba 8h om dagen så är det knappt 8-10 min. som man bör vistas framför datorn varje dag. Men kom ihåg att det tar tid att bygga upp sin business för att komma upp till den nivån för kunna leva på den. Det kan vara bra att ha sitt gamla jobb kvar och ha denna verksamhet som en extrainkomst vid sin ordinarie inkomst till att börja med. Bra va?
Om ni vill ta kontakt med mig för att veta mer om verksamheten så skrv i kommentarsfältet nedan för mer information,. Till sist Det ska vara mer IN än ut:-)
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Jobba hemifrån, TM, Traffic marketing, jobb, arbetsvillkor, arbetsmarknad
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress