Artlover

Köksprojekt
Efter ha rivit underskåpen och lagt nytt golv i köket på landet sedan förra året är det dags att bygga nytt. Nu har underskåpen med tillhörande köksluckor med tillbehör införskaffats. Jag har monterat ihop skåpen där diskbänken ska vara. Här kommer lite bilder från helgens jobb. De gamla överskåpen får sitta uppe tills vidare.
 

Upphängningsskenan på väggen där skåpen hänger i bakkant är uppsatt. Ett av skåpen är på plats till höger om spisen mot fönsterväggen.. Sedan blir det lite lyx med en integrerad diskmaskin till vänster om spisen. Det är något som inte har funnits sedan tidigare. Skönt att slippa diska för hand på landet:-)
 
Underskåpen för diskbänk och diskho på plats, men bara provisoriskt till och början med. Måtten stämmer inte med den gamla inredningen och jag måste modda lite för att det ska passa ordentligt.
 
Skåpluckorna på plats för att kolla hur det ser ut. Sedan måste jag skaffa en front till diskmaskinen också.
 

Jag gjorde en liten miss. Skenan där skåpen hänger i bakkant är lite för hög och måste sänkas ned något. Jag märkte det när avståndet mellan golv och skåp var för högt där sockeln går. Jag måttattade från kanten där röda pilen pekar som är fel. För att komma rätt måste jag måtta från den gröna pilen. Men det är en baggis eftersom skåpen inte är ännu permanent fastsatta och kan justera det senare. Jag måste ändå ta bort skåp, diskmaskin och spis från väggen för att kunna dra nya elledningar till diskmaskin och varmvattenberedare under diskbänken och har anlitat en elektriker för detta. Va bra nu kanske jag kan utnyttja Rotavdraget! Han ska även dra ledningar för belysning och köksfläkt.
 
På motsvarande sida har jag inte hunnit med så mycket. På grund av en gräslig huvudverk av dåligt vin kvällen före och blev jag sängliggande under hela söndagen, så blev det inget jobb. Inga nya skåp här till synes. Men lika bra det eftersom ny kabeldragning måste även göras här för kyl och frys också, innan jag monterar nytt.
 
Fortsättning följer...
 
 
 Läs även andra bloggares åsikter om Kök, Inredning, Köksprojekt, Ikea, Köksprojekt,
 
 
 
 
 
Anemonen

Wow så snyggt och så god smak du har. Jag kan nästan tro att jag har inrett det. tihi. Händig är du och jag ser att det går framåt och så spännande att få se när allt är klart. Lycka till med resten. Bra jobbat.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress