Artlover

Köksprojekt del 2
Under den här helgen har jag fortsatt med arbetet i köket på landet, särkillt under söndagen som passade bra när det regnade hela dagen. Även denna gång har jag satt upp skåpen, nu på motsvarande sida. Men bara tillfälligt för att se hur det kommer se ut senare. Först måste jag anlita en elektriker som kan dra nya kablar och montera kontakter i köket innan jag skruvar dit skåpen permanent. Här kommer lite bilder från helgens jobb.
 
 
 
Denna gång har jag börjat med den motstående sidan av köket. Jag har skruvat dit skenan där skåpen hänger i bakkant. Här skruvar jag på lister mot fönsterväggen där skåpsgaveln ska ligga emot. Skåpet ska stå någon cm från väggen så man kan öppna lådor och lucka problemfritt. Gaveln får inte ligge direkt emot väggen. Annars tar de de i mot fönsterkarmen till vänster i bild. Notera att fönstret är lågt förhållande till skåpets höjd (se övriga bilder som följer här). Dagens standard är inte detsamma som husets standard. Det är ju bara en sommarstuga...:-)
 
 
Så där ja. Nu är listerna ditsatta och jag kan skjuta in första skåpet som jag har monterat på plats mot fönsterväggen.
 
 
Första skåper på plats efter justerat ett av benen som är skymd under skåpet. Det ser rakt och fint ut. Överskåpen här ska bort sedan och ersättas med hyllor.
 
 
Så här ser det ut när det andra skåpet är på plats. Notera att skåpen har ett grundare djup än diskbänksskåpet, som jag visade förra gången. Skåpsluckor och hyllor väntar jag med tills elektrikern är klar med allting. De måste kanske moteras bort från väggen om han ska kunna dra nya ledningar. bakom skåpen.
Jag valde därför dessa skåp för att få mer golvyta mellan skåpen mot vardera sida samt att väggytan mellan fönster och skåpsvägg är kortare än diskbänksväggen. Huset är litet likaså köket. Notera frysen längst till höger i bild inte kommer i kant med skåpen. Det är inte så mycket jag kan göra något åt tyvärr. Jag kommer har ett stående kombi kyl-och frysskåp där sedan och det kommer att sticka ut en bit som det gör nu.
 
 
På diskbänkssidan har jag monterat ner ett av de gamla överskåpen för att kunna måtta in den nya köksfläkten ovanför spisen. Det är något som är nytt till köket och som inte har funnits tidigare. Överskåpet satt fast med jättelååånga spik som var ett hel.... s jobb att dra ur. Det kommer att ersättas med nya överskåp sedan.
 
 
Nice! Fläktkåpan är på plats. Men bara tillfälligt här också. Jag satte upp den för att kunna visa elektrikern var kontakten ska sitta någonstan på väggen mellan fläktkåpa och tak där skorstenen går samt att se hur avståndet mellan spis och fläkt kommer att se ut.
 
Fortsättning följer...:-)
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kök, renovering, inredning, Ikea, Köksprojekt
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress