Artlover

Köksprojekt, del 4
Det har inte hänt så mycket med köksprojektet sedan sist förutom mest rivning. För det andra har jag inte allt material på plats samt att det har blivit en hel del förändringar med planeringen. Man är så påverkbar och inspireras av andras kök överallt så man vill ha som dem. Nu har jag bestämt mig för att göra av med den fristående spisen och satsa på en integrerad ugn och spis i ett underskåp istället. Det kommer bli mycket snyggare men dyrare än tänkt. Jag har haft beslutsångest under de sista dagarna. Men nu är jag glad att jag inte har hunnit göra mer i köket så jag kan göra mina förändringar..
Här följer lite bilder på vad som har gjorts sedan sist.
 
 
 
 
Det sista överskåpet är nedrivet över diskbänken. Det lustiga var att bakstycket satt fast som berg medan själva skåpet höll på att rasa.
 
De två motstående skåpen får sitta kvar tills vidare. De ska rivas och ersättas med hyllor sedan.
 
Inget verkar vara skruvat förr i tiden trots att skruven är en uråldrig uppfinning, ja, redan under 1400-talet fanns det skruv. Men inte här.
 
Behöver man så här långa spikar för att sätta upp ett skåp? I ett av hålen från dessa spikar kunde man se rakt igenom väggen. Jag säger bara det; Det var inte bättre förr.
 
Sedan har jag förstört taket lite. Här kommer röret som ska leda ut matoset från köksfläkten.
 
Så kommer det se ut med spisfläkt och tillhörande skorsten. Men jag får sljuta lite på paketet efter mina förändringar innan fläkten blir intallerad på allvar.
 
Fläkten sedd från andra sidan. Om den förskjuts lite mer åt höger kanske jag kan utnyttja den gamla ventilationshålet i väggen. Vi får se hur jag löser det. Annars får det bli en skorsten rakt igenom taket.
 
 
De gamla överskåpen på verandan. Ut med det gamla in med det nya.. De har varit ommålade. Senast har skåpen varit vita och gröna invändigt. Men andra färger dök upp när jag tog ned skåpen. Har de inte varit orange så har skåpen varit gula en gång i tiden.
 
De gamla skåpen sågade jag sönder i bitar och eldade upp i den öppna spisen. Det brann bra av gammal masonit. Det passade bra eftersom det har varit kallt och ruggigt. Hela Maj och början av Juni har kännts som September. Var är sommaren? Nåja spelar mindre roll när man kan vara inomhus och arbeta.
 
Har man inte så mycket man kan göra så blir det småpyssel. Läskigt att borra i nya köksluckor som var på plats för handtag. Men det blev bra och mycket snyggt.
 
 
Nu är det bara vänta till helgen då jag kan göra mer i köket. Nu ska jag skaffa mer material till köket.
Fortsättning följer...
 
Läs även andra bloggares åsikter om Inredning, Köksprojekt, Kök, Bygge, Renovering
Anemonen

Vackert på sista bilden. Bra smak har du. Jo men det händer ju något lite då och då och det är huvudsaken. Jag tror det blir kanonsnyggt när det blir klart.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress