Artlover

Snart klar...

Photo by Artlover/LH

Nu har jag monterat svänghjul och koppling under helgen. Nu är det bara upp med växellådan. Sedan hoppas jag att Volvon blir klar inför sommarens utflykter. Det har tagit tid pga. att vädret inte har varit så bra, så jag har hunnit bli klar med bilen i tid. Tyvärr har jag inget garage och är tvungen att pula med bilen utomhus på tomten, och har fått rätta mig efter vädergudarna.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Bilpul
I samband med kopplingsbyte när allt är demomterat är det lika bra byta allt annat också. Här kommer en kort beskrivning hur jag tog bort stödlagret från vevaxeln. Istället för att köpa en avragare som kostar en massa pengar och som man kanske bara använder en gång, tillverkade jag en egen.

Hur ska jag få ut det gamla lagret som jag pekar på...??? Ja, det är frågan.

 

 

Efter ett evigt letande på webben såg jag det här tipset, att man kunde slitsa en lämplig bult på längden med en bågfil och jag gjorde en liknande grej som kan ses på bild. Här provar jag att den delade bultskallen, där de ska tjäna som slags gripklor runt insidan av hålet på det nya stödlagret..

 

 

Testar på det gamla lagret också. Jag fick ta en polygrip för att klämma ihop slitsen för att kunna föra in den delade bultskallen genom lagret.

 

 

En avgasrörsklämma fick tjäna som mothåll till den provisoriska avdragaren. Först använde jag ett litet maskinskruvstycke. Men då tog lagret stopp när skruvstycket låg an mot botten på vevaxeln. Då testade jag med en avgasrörsklämma som kan ses på bild här ovan. Den var inte tillräckligt djup nog och att gängorna räckte inte till och jag fick ta brickor som distans till hjälp. Notera min kolorerade mejsel. Den hade jag som mothåll instucken i slitsen, där jag hade sågat i bulten för att den inte skulle snurra rund medan jag skruvade på muttern.

 

 

Den provisoriska avdragaren med spärrskaft. Äntligen är lagret ute och jag kan montera det nya...

 

 

Det nya lagret på plats med täckbricka och låsring. Det var inga problem att få dit det nya. Med en hylsa som hade ungefär samma ytterdiameter som lagret och en klubba knackade jag in lagret på plats. Nu är det bara att invänta att jag får det nya svänghjulet och kan skruva ihop bilen.

 

 

Alla bilder ©ArtloverLH 2012

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,