Artlover

Bilmeket är klart

Här följer några bilder från mitt bilmek sedan ett par veckor tillbaka, en liten dokumentation. Höger bromsskiva blev tyvärr skadad sedan kolvarna i bromsoket kärvade, då bromsklossarna låg emot skivan när jag körde (ingen retur av bromsvätskan när bromsen släpptes). För att få normal bromsverkan på båda bakhjulen måste jag byta ut de två skivorna på samma axel, för att bilen ska gå igenom besiktningen. Här ser vi bytet av vänster bromsskiva. Bromsok och bromsslangar byttes ut i höstas av en bilverkstad, men inte skivorna.

 

Här håller jag på att skruva loss bromsoken. Bilden är tagen på mig med självutlösare.

 

Bromsskiva vänster är demonterad och handbromsbackarna är blottade. De gamla skivorna satt ordentligt fast och jag fick slå med hammare på trumman tills de lossnade. Notera att jag har hängt upp oket med en ståltråd (se bildens övre högra hörn). Jag gjorde detta för att slippa skruva av bromsrören och lufta bromssystemet.

 

De gamla skivorna, som nu ligger och skräpar i naturen.

 

De nya bromsskivorna är på plats och allt är rent och snyggt. I morgon ställs bilen på och till helgen ska jag provköra den innan jag beställer tid för besiktning. Hejhopp, nu blir det fototour med Volvon till olika platser i sommar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Hemma från Landsort

Photo by Artlover/LH

Det känns konstigt att vara hemma igen efter en lång helg på Landort, där jag var på en workshop, en grundkurs i naturfotografering av Creative Adventures. Det var en mycket givande helg med mycket nya intryck. Det var nyttigt och lärorikt samt att man fick inspirationen tillbaka. Helgen blev extra lång därför att det inte blev mycket sömn eftersom kursen höll på från tidig morgon till sen kväll. När det inte var foto var det kurs i bildbehandling i Lightroom, i långa pass. Resten av tiden var det mat och lite sömn. Men den friska skärgårdsluften höll mig vaken i alla fall för uppgiften. Här ovan är en bild av fyren på Landsort från den sista fotokvällen. På vägen hem från vår naturfotografering tog jag den här bilden, som ett litet minne att jag har varit där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,