Artlover

På reparation...

Photo by Artlover/LH

Här pärlan. Den är gammal men den rullar fortfarande:-). Det är ett evigt skruvande ibland på busbilen. Nu var det stödlagrets tur att bytas ut. Det vibrerade i hela bilen och det måste åtgärdas. Jag vill ju åka bil i sommar och besöka spännande platser som man kan fotografera på.
Det var bara att pumpa upp bilen och gå under den för att demomtera kardanaxeln. Inte nog med det svärmade det av blodtörstiga mygg som käkade på mig. Man kan inte värja sig ifrån dem när man är i trängt läge. Nu är den kliande sommaren här igen. Men som tur var det fint väder så jag kunde vara ute och mecka lite. Bättre det än att ha bilen stående.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Kritik
Det är stor skillnad mellan kommentar och kritik har jag märkt. En kommentar är en kommentar och kritik är något helt annat. De flesta fall säger kommentarerna inget, om inte den vedebörande inte har något att säga.

Kritik är något annat och synnerhet konstruktiv kritik. Ordet kritik har en negativ klang i mångas öron. Men så är icke fallet. Det kan vara bra som dåliga. Konstruktiv kritik är inte bara ett sätt att peka ut på svaga punkter utan också något som kan ge förslag på förbättringar. Om man vill ha respons från sina bilder räcker det inte bara att ge svar som "Snyggt träd, fina bilder" osv. Det är innehållslöst och säger inget om bilden i sig. Skriv vad det är som är bra eller dåligt i bilden, vad gör den så snygg eller fult. Meningen med att lägga ut bilder för allmän beskådan är ju att man ska få respons från dem, eller hur? Bilder talar och de förmedlar en känsla utifrån betrakterens erfarenheter. Gult kan vara fult i den enes ögon medan andra kan tycka att det är jättesnyggt. Men vidareutveckla det vidare i så fall. Granska bilden noga och skriv det som känns rätt eller fel i den. Det får mig som konstnärlig utövare att reflektera på saker och ting som jag inte har tänkt på när jag gjorde bilden.
Sedan ska man inte kommentera om att bilden är snygg (även om det är ett plus i kanten för det). En bild behöver inte vara snygg om den har något att berätta. Om bilden uttrycker något mer än vad den föreställer, mer än av det du ser på bilden har du lyckats. Bilden behöver inte vara vacker, men den berättar något för dig. Den har ett innehåll, den säger någonting. Då har den fyllt upp sitt syfte.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,