Artlover

Blommande Novemberkaktus


November är trist och tråkig i största allmännhet. Det är mörkt och man är ständigt trött. Man känner sig håglös, vilsen och grå. Allt är inte negativt dock, ty det finns något som blomstrar nu. I veckan upptäckte jag att min Novemberkaktus Schlumbergera truncata har börjat blomma igen. Sådant piggar upp och att det finns ett ljus i tillvaron trots kyla och mörker.

Foto ©LH (artlover) 2008

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Pigg favorit som har fyllt 80 år
En liten mus vid namn Musse Pigg har fyllt hela 80 år. Musse Pigg eller snarare Herr Pigg som jag vill kalla honom, föddes den 18 november 1928, i debutfilmen "Steamboat Willie". Han har varit min favorit i många år och jag känner igen mig från honom i vissa fall. Mer information om Musse Piggs karriär finns att läsa på disney.se.Lånad bild från www.disney.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Vinylafton med...
Det blev en trevlig vinylafton i goda vänners lag med en hemlagad smörgåstårta i fredags. Här nedan är ett urval av mina dammiga singlar, som jag har scannat av. Vinylskivan lever i allra högsta grad och vilket ljud sen då..

Här nedan var det jag bjöd på...


Smörgåstårta med räkor och löjrom

Ingredienserna till detta recept* består av 5 skivor av vitt landgångsbröd.
Behövlig mängd smör till dito.
Ungefär 500 g. rensade räkor.
1,5 dl majonnäs
1,5 dl vispgrädde
3-5 msk finhackad dill.
150 g löjrom

Garnering:
Strimlad kruksallad, finklippt dill och dillkvistar samt citronskivor

  1. Kantskär brödet. Bred smör på skivorna.
  2. Hacka hälften av räkorna ganska grovt. Blanda majonäsen med vispad grädde. Tillsätt hackade räkor och dill.
  3. Bred räkmajonnäsen mellan brödskivorna, ovanpå och ev. runt smörgåslängden.
  4. Lägg smörgåstårtan på strimlade salladsblad (eller som jag gjorde, runt omkring) på serveringsfatet. Lägg en rad räkor utmed vardera långsidan och en rand löjrom i mitten. Garnera tårtan med dillvippor och strö finklippt dill på sidorna. Lägg tunna citronskivor på löjrommen. Ställ smörgåstårtan svalt någon timme innan servering.

Källa: Fogtdals Matlexikon, Recept från hela världen från A till Ö

*) Mängden och innehållet av ingredienserna avviker något från originalreceptet från boken. Här kan man laborera efter smak och hur många personer man ska bjuda på eller hur hungriga de är:o)Läs även andra bloggares åsikter om , ,