Artlover

Älvan
I denna ljuva sommartid vill jag inflika med en bild som skildrar de ljusa sommarnätterna som vi har nu. Man kan inte låta bli att inspireras och fantisera. Denna oljemålning på duk kom till på detta sätt. När dimman låg tät på ängen kom idéen fram till målningen och jag skildrade i min fantasi vad jag såg. En älva som sprang flyktigt över den våta daggen. Denna svårfångade och ogripbara varelse  försvann lika fort som hon dök upp bland dimslöjorna.. Men ack vad denna älva var underbar skön, som i en vacker dröm. Ja, vad säger man? Underbart är kort liksom sommaren.
Konst på väggen
Jag satt och läste från Svenska Dagbladets kultursida att måleriet tar plats på Edsvik konsthall. Vad som fångade mitt intresse från den artikeln var att måleriet inte alls var utdött, att det lever i allra högsta grad. Utställningskommissarien Ricardo Donoso tror att konstpubliken är trött på installationer. Det var skönt att veta att måleriet lever kvar samt att man slipper snubbla på en massa konstiga installationer. Han menar också att många av dessa installationer inte säger ingenting. Ja, konsten är svårgripar, alla fall på avantgardistiskt plan. För det andra är måleriet mer praktiskt än installationer samt att den är mer överblickbar. Måleriet tar mindre utrymme och hängs på väggen samt att den är mer tillgänglig för brukaren. 
Midsommarväder
Jaha, då är det midsommar och snart vänder det åter till mörker igen. Oj, vad tiden går fort. Underbart är kort. Det mesta regnar bort. Det sägs att det ska bli regn i helgen. Men jag bjuder på en bild från en midsommarafton som var toppen från förra året som brukar vara bland de få annars. Så här bör det vara. Vädrets makter rår ingen på. Men vi får hoppas på det bästa.

©artlover 2008