Artlover

Slangar hit och dit
Jag har alltid varit intresserad för teknik och problemlösning. Här nedan på bild ser vi motorrummet på min bil. Men vad jag vill visa här är slangdragningen av vevhusventilationen (den grova) från motor och vakum från bromsservo till insuget. På det gamla insuget satt två intag för respektive slang. Men på det nya var det bara en, så jag fick lösa problemet med en T-rörskoppling och slanga ihop som det ser ut nu här nedan. För det andra har jag sinne för detaljer och gillar avbilda dessa samt att bilderna ska vara illustrativa och pedagogiska, hoppas jag.Bensinen är dyr. Efteråt monterade jag en tryckregulator som har till uppgift att spara in bränslekostnaderna ytterligare på sikt. Tryckregulatorn är är inställd på ett konstant rekommenderat tryck till förgasaren samt att den sliter mindre på nålventilen i förgasaren och gör motorn mer lättstartad (se klickbar bild nedan).

P.S. Förgasaren lever:-)Foto: ©Artlover. LH 2008
Såg ut då och nu
I helgen införskaffade jag en ny handsåg (den övre på bild). Det var behövligt, för den gamla hade gjort sitt (dock ej den undre på bild). I boden fanns en gammal fogsvans från samma världsledande tillverkare Bahco eller snarare Sandvik AB på sin tid* (den undre på bild).
Den moderna sågen skiljer sig på flera punkter från den gamla. Den nya sågen är helt underbar att såga med. Den har ett ergonomiskt utformad handtag som är skön att hålla i och har ett specialtandat sågblad som är rostskyddsbehandlat mot korrosion mm. Så utvecklingen skiljer sig markant mellan sågarna i form och funktion. Tidens tand har lagt sina spår på den gamla sågen. Men den gamla har sin vigör tack vare sin form. Med sitt designade utformade handtag av trä tycker jag att det betraktas som konst. Vackert, eller hur? Likaså "brand(et)" på sågbladet som är sirligt utformat. Notera att det var samma kvalitetstänk som det är idag.

Sågblad
Såghandtag
*) Det står Sandviken på den gamla sågen och har dess symbol (med fisken på), Likaså har den nya sågen från Bacho behållit symbolen från Sandvik. Sandvik förvärvade Bacho 1991 och de har behållit både "fisken" och namnet "Bacho" i sitt brand efter sammanslagningen .


Foto:©artlover.blogg.se
Ett x till


Jahapp. Nu har busstrejken gått in på sin andra halvlek efter sin paus, dock rullar bussarna i norrförort. Men även den här gången står det ett kryss mellan parterna Kommunal och bussarbetsgivarna. Alltså mållöst i förhandlingarna än så länge. Blir det en 1:a eller en 2:a eller oavgjort , ett X? Ja, det återstår att se. Men än så länge får man gå sista biten till jobbet från T-banan. Men vad gör det. Det är ju sommar och det är skönt att gå (förutom att det regnar förstås).