Artlover

En bildbetraktelse av året som har gott

Året som har gott med mitt bloggande har varit till och från. Ibland har det varit mycket eller inget alls. Syftet med den här bloggen och min andra blogg är att jag vill visa mitt konstnärsskap och bildintresse. I den här bloggen har jag visat upp mina bilder som speglar min vardag och intresse för bild. Jag har mest fokuserat på foto eftersom det har varit lättast och snabbast att publicera på bloggen. Men så här inför det nya året vill jag ändra på det och vill variera mer med andra uttrycksformer inom bild. Utöver foto vill jag publicera teckningar, illustrationer och målningar i olika tekniker, som spänner ut över mitt intresse.
Jag vill också dela med mig av andras visuella erfarenheter och kunskap inom bild, något som är en del i syftet med den här bloggen. Jag vill inspirera och låtas inspireras. Jag vill även diskutera teoretiska aspekter inom bild samt att få en mer djupare insikt i olika bildanalytiska begrepp och teorier.

Här ett urval av mina verk och tekniker som spänner ut över mitt bildintresse;

Teckning. Här en krokistudie.


Foto. Som nålen på spåret vill jag sätta snurr på mitt skapande:o)


Måleri. Mer sådant hoppas jag.


Och foto igen med reservation för att det blir andra uttrycksformer också.
Med detta vill jag önska mina gamla och nya besökare ett Gott Nytt (Bild) År.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Vasstrån i motljus
Här är ett ytterligare exempel i starkt mothjus, för att framhäva frosten runt vasstråna. Jag konverterade om bilden till svartvitt, för att se hur det blev och det blev bra. Lite försenad kan haka på Fredagsfärger som är svart och vitt i detta tema. Denna bild är står fortfarande i RGB-läge. I photoshop går man till "Bild" och vidare till "Justeringar" och väljer "nyans/mättnad". Dra det mittersta reglaget för mättnad åt vänster, och färgen försvinner. Då blev det så här:Det var fint väder idag med, så jag vill illustrera det med denna bild som togs föregående dag.Foto: © Artlover, LH 2008

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Änder


Denna bild vill jag tillägna AnnaKK som sätter in sina bilder i roliga och träffsäkra sammanhang i sin blogg.
När jag fick syn på detta motiv under min fotopromenad i Bromma tänkte jag på Anna. Ån som dessa änder simmar i förbinder Lillsjön med Ulvsundasjön i Stockholm.


Foto: © Artlover, LH 2008Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,