Artlover

Lys upp i mörkret
När det börjar bli mörkare och mörkare för var dag som går får man börja tända lampan. Här nedan är egentligen ett misslyckat foto. Men det blev bra trots allt. Kameran är lurig. Den registrerar endast det som är ljust och respektive mörkt. Till skillnad från våra ögon är kameran en dum manick. Fotografering kan överraska på många sätt och ibland blir det inte som man har tänkt sig. Det är det som är roligt med foto.
Jag fokuserade på glödlampan som jag ville ha den. Men om jag hade lagt fokuspunkten på skuggsidan hade glödtrådarna inte synts till utan blivit överexponerade och blivit en vit fläck istället.

©foto: artlover.blogg.se 2008
Med regn och rusk rullar vi in mot höst


Även om jag ratar mobilkameran och dess snikna kvalité så tycker jag ändå att den är ett praktiskt redskap att dokumentera sin vardag med. Bara plocka upp och plåta. 
Ja, denna bild togs vägen mot Södertälje då jag var på väg till Huddinge under min sista sväng på jobbet. Att jag tog denna bild var därför att vi färdas mot en ny årstid, (hm, även hösten redan har tjuvstartat med regn och rusk). Inte nog med det har fläsket börjat komma hem från semestern, som jag också vill visa. Det märks på köbildningen i stan. Efter ha jobbat hela sommaren känns det onormalt att det har blivit så trots allt har återgått till normaltillstånd igen. Man har blivit bortskämd under sommarens lugn, då de flesta har haft semester.
Bättre...
Efter har varit förkyld i över två veckor så börjar man känna sig bättre äntligen. Att bli förkyld på sommaren är ingen hit precis. Regnet har duggat tätt som min rinnande näsa som också har blivit täppt. Nu hoppas jag en frisk helg med ståhej.
Apropå OS så stinker det os från bränt fläsk från någons spis.:-)