Artlover

Bilpul 2
Bilpul 2
©Artlover 2008

Så där ja. Nu är Weberförgasaren på plats äntligen. Montering av förgasare, insug och avgas gick relativt fort. Men själva justeringsarbetet tog sin tid. Gasreglaget som syns till vänster om förgasaren stämde inte riktigt med originalet. Det gamla stämde inte med det nya,. så jag fick snickra till det nya reglaget lite för att det skulle fungera. Jag fick prova mig fram med olika lösningar innan det funkade. Det är ett pragmatiskt sätt att lära sig saker. Det är dock inte perfekt. Jag får nog justera gasvajern också. Sedan var det uppstart och ytterligare justeringar för att det skulle finlira. Bilen gick igång utan problem. Detta tog hela helgen i anspråk. Markant skillnad blev det efter förgasarbytet. Mera drag i den gamla gjutjärnsspisen nu:-). Sedan är det motorns tur för genomgång och trimning så att den går ännu bättre. Detta får vänta. Men nu vill jag ut och åka med 144:an i sommar..
Tjohoo...:-)

Dansösen
392269-24
©Artlover 2008

Färg och form, dans och rörelse samt hetta och rytmik. Denna oljemålning på scenplyfa piggar upp både höst och vinter. Men nu är våren äntligen här, med stänk av sommar till och med. Med starka kadmiumfärger lyser målningen upp som denna årstid.  Denna målning får representera vår och sommar, då allt lever upp igen. Och med detta sticker jag ut:-)
Ch, ch..chao
Mer vårblomster
Mer vårblomster
©Artlover 2008

Det ena utbyts av det andra. Nu är det vitsippornas tur som har dykt upp och nu är det vår på allvar. Dubbdäcken bort och sommardäcken på.
Denna bild togs förra året. Fördelen med bilder att man påminns om tider som har flytt och som skall komma, likt den här att våren är kommen.